Кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект та допомагають утворенню в печінці «корисного» холестерину і розщепленню – «шкідливого». Також в салі міститься олеїнова монокислота, яка захищає клітинні стінки печінки та нирок від оксидів та запобігає розвитку атеросклерозу.21 вер. 2020 р.
Сало лікує бронхіт, очищує печінку, оздровлює жовчний, проганяє остеохондроз і ревматизм.
Незважаючи на те, що жири є обов'язковим інгредієнтом, який необхідний організму, їх частка в раціоні має бути невеликою. За словами експертів, дорослій людині можна з'їдати 12-20 грамів сала на день. За місяць безпечна норма складає в середньому до 150-200 грамів сала.
Кому заборонено їсти сало Краще забути про цей продукт тим, у кого хвора печінка, гостра фаза панкреатиту чи холецистит. Людям із зайвою вагою перед споживанням сала краще проконсультуватися у дієтолога. Адже цей продукт відрізняється високою калорійністю, тому може спровокувати набирання ваги.
Користь сала У салі є холін – це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі; Продукт сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани, тому що містить лецитин.
Помірність Сало – це жирний продукт, тому його надмірне вживання може призвести до набору ваги, а також проблем із серцево-судинною системою. Вірний час доби Сало найкраще вживати вранці чи ввечері.
Чим корисне сало свиняче для організму. Свиняче сало – дуже поширений продукт у багатьох країнах світу. Його солять, маринують, роблять шпик, коптять і топлять.