Бьорек – це загальна назва пікантної турецької випічки з тонкого хрусткого тіста з різними начинками. Найпоширенішою начинкою є сир, м’ясо і шпинат. Найчастіше випічку готують у духовці, хоча турецькі сирні рулетики сигара берек найкраще обсмажувати на сковороді.
Пахлава – улюблені солодощі султанів. Її знають у кожному куточку світу і пробують готувати на свій лад. Незмінною залишається велика кількість шарів тіста, просочених медом, солодким сиропом, начинкою з горіхів, сухофруктами. Пахлава гідно прикрашає святкові столи, підноситься як подарунок, сувенір.
Пішманіє (Pişmaniye) Ще одні популярні національні ласощі турків називаються пішманіє. Готувати цю страву складно, тому її не завжди пропонують у дрібних кафе. Навіть у ресторанному меню пішманіє не завжди можна знайти. Зовні ласощі схожі на звичну нам солодку вату, та й смаки у цих десертів схожі.