У північних країнах, наприклад, дуже люблять природний смак продукту, тому тартар з риби або оленя готують, додаючи тільки сіль та оливкову олію. Навіщо потрібний жовток у тартарі? Жовток скріплює м'ясну масу, без нього тартар, швидше за все, розвалиться.Dec 19, 2020
Особливість тартару полягає в тому, що м'ясо, з якого відбувається приготування, не проходить ніякої теплової обробки, тобто залишається зовсім сирим.
Тартар, також татарський біфштекс, стейк тартар або котлета по-татарськи — холодна закуска французької кухні. Страва задовольняє в людини відразу дві потреби — естетичну (це красиво) і первісну (колись люди харчувалися сирим м'ясом).
Слід уточнити, як їдять тартар. Зазвичай його збризкують лимонним соком або гострим соусом, який подається разом із закускою. За етикетом їдять закуску виделкою. Якщо на тарілці приносять хлібні тости, тартар викладають на них як паштет.