При взаємодії з киснем булочки швидше втрачають свою свіжість. Тому випічку, що охолола до кінця, необхідно загорнути в харчову плівку, фольгу або помістити в поліетиленовий кульок. Зазвичай цей виріб стоїть на кухонному столі. Feb 10, 2021
Для того, щоб дріжджова випічка довго залишалася свіжою, слід використовувати борошно вищого ґатунку – воно містить велику кількість клейковини; Довше не черствіти допомагає випічці вершкове масло в складі тіста.
Якщо в кексі немає добавок у вигляді свіжих фруктів або ягід, його можна зберігати за кімнатної температури в щільно закритому контейнері або загорнутим у плівку чи пакет. Така випічка спокійно зберігається близько тижня.
Випічка довго не буде висихати й черствіти, якщо в тісто для хліба, оладок, пирогів або млинців додати трохи манної крупи. Додавання невеликої кількості житнього борошна під час виготовлення пшеничного хліба також дасть змогу виробу довго не черствіти.