Чим швидше улов потрапляє у прохолодне місце, тим довше його можна зберегти. Зволікання протягом кількох годин може скоротити збереження риби на кілька діб. Найкраще свіжу рибу відразу охолодити на льоду або між шматочками льоду.. Лід треба мати чистий, дрібний, з негострими краями.
Транспортувати морепродукти бажано у вакуумних пакетах. Такі надійно захистять їх від повітря. Знайти набір подібної упаковки легко у будь-якому супермаркеті. У вакуумному пакеті свіжа риба без холодильника залишиться придатною три доби і навіть довше, якщо тримати її у прохолоді.
Мікроорганізми, що містяться в рибі, впливають на термін її зберігання. Холодильник уповільнює діяльність мікроорганізмів та подовжує термін зберігання. Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, оскільки оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C зберегти риби та морепродуктів.
Перевозити найпростіше у вакуумному контейнері або звичайній картонній коробці з-під взуття. Існує ще один досить оригінальний спосіб – загорнути рибу спочатку у кропиву, а потім обернути газетою. Від целофанових пакетів та харчової плівки відмовтеся, інакше продукт гарантовано зіпсується у дорозі.