Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.
Обов'язково додайте у воду сіль за формулою "1-2-10": на кілограм продукції – 2 літри води та 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтає через 1,5-2 години, більше – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу в холодильнику (на нижній полиці), покривши її харчовою плівкою.
Способи засолювання Краще використовувати попередньо заморожену рибу, розморозивши її в холодильнику або за кімнатної температури.
Не варто солити ще заморожену рибу, так як вона втратить як свій смак, так і консистенцію та аромат. Також при відтаванні вона вбиратиме більше солі і є ризик пересолити рибу.