Якщо яйця опускаємо у киплячу воду – варимо лише 1 хвилину, вимикаємо вогонь і витримуємо 7 хвилин. Вкруту яйця зварити простіше, але тут є свої правила. Щоб зварити правильно, яйця кладемо в холодну воду і через 1 хвилину після закипання, зменшивши вогонь, варимо 7-8 хвилин.
Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим. Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварено за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.
2Яйця всмятку можна зварити і без кип'ятіння. Для цього яйця покласти в каструлю та залити окропомщоб вода покрила їх. В воді яйця треба протримати 10 хвилин, потім воду злити, знову залити окропом і вийняти через 2-3 хвилини.
Опускайте яйця не в холодну, а в киплячу воду або готуйте їх на пару. Через 30 секунд зменште вогонь до мінімуму та варіть яйця протягом 10-11 хвилин. Готові яйця помістіть у крижану воду щонайменше на 15 хвилин. Цілком охололі яйця чистіть під холодною проточний водою.