Відкриття будь-якого закладу – складний та багатоплановий процес. Але якщо звернутися до практики, то можна відкрити підприємство харчування з бюджетом лише 500 000 – 1 000 000 рублів. Почніть з паперової роботи, проаналізуйте всі нюанси та моменти, порахуйте потрібні витрати та потенційні доходи.
Вам належить:
- Визначитися: франшиза чи власні точки
- Скласти фінансову модель
- Зареєструвати бізнес
- Знайти приміщення
- Скласти дизайн-проект
- Отримати дозвіл на розміщення, подбати про дотримання санітарних норм та вимог пожежної безпеки
- Придбати обладнання
- Вибрати постачальників кави
Починати збирати документи для відкриття кафе рекомендується заздалегідь – у цьому випадку вдасться дотриматися формальності у встановлені СЕС терміни. Список дозвільної документації дуже великий, а розпочати роботу закладу громадського харчування без дозволу буде неможливо.