Щоб кваліфікуватися як Tradizionale, бальзамічний оцет повинен мати віком понад 12 років і не мати у своєму складі жодних інших інгредієнтів, крім виноградного сусла. Колір етикетки вкаже терміни витримки оцту: червоний колір означає 12 років, срібний — 18 років, а золото — 25 років.
Топ-8 якісних бальзамічних заправок
- Бальзамічний крем із Модени з чорним трюфелем від TARTUFI JIMMY. …
- MoniniGlaze. …
- Saarioinen Balsami-etikkaKastice. …
- Filippo Berio із чорним трюфелем. …
- Галактика з перцем чилі. …
- Leonardi Pregiato. …
- Кисло-солодка приправа із Модени з чорним трюфелем TARTUFI JIMMY. …
- Leonardi з перцем чилі.
Готують бальзамік із винограду білих сортів, уварюючи виноградне сусло до одержання густого темного сиропу, а потім додають до нього винний. оцет, розливають у бочки і витримують у них щонайменше три роки, а краще — років 12. Для отримання трьох літрів бальзаміка знадобиться 100 кг винограду.
В італійській кухні бальзамічний оцет використовується у складі соусів до овочів, м'яса, риби.Існують такі протипоказання до застосування оцту:
- висока кислотність, виразка шлунка;
- виразкові утворення у кишечнику;
- індивідуальна нестерпність продукту.
Apr 24, 2018