Традиційне подання передбачає попереднє охолодження до 9-13 °C. Потім текілу змішують із газованою водою в рівних пропорціях і подають коктейль із сіллю та лаймом. Мексиканці вважають за краще зберігати текілу в холодильнику та пити в чистому без добавок. Наливають напій у охолоджені стоси caballitos (пер.Oct 8, 2021
Текілу найчастіше п'ють у чистому в чистому вигляді, злегка охолодженою та розлитою у вузькі шоти. Але є й інші варіанти, які розкривають смак текіли. Про це пише видання "Київський телеграф". Традиційна комбінація солі з лимоном стала затребуваною здебільшого завдяки кінематографу.
Текілу п'ють холодною, і в жодному разі теплою, використовуючи її лише як аперитив або діжестив. Єдина страва, яка, на думку мексиканців, ідеально поєднується з напоєм – це місцеве guacamole – перчене пюре з авокадо, змішане з гострим томатним соусом.
Класичний прийом текіли полягає у її подачі у вигляді аперитиву, або діжестиву. Важливо! Не рекомендується пити напій під час їди, а також закушувати. Мексиканці, наприклад, люблять застосовувати текілу як ароматичну добавку до кави або чаю.