Актуальні поради Українцям Як Чому скисає молоко?

Як Чому скисає молоко?

Молочнокислі бактерії люблять тепло 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу та виділяють кислоту. В результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається.. Якщо цих бактерій достатньо і температура підходяща, через 1-2 дні молоко повністю скисає.

Отже, в молоці є бактерії, які під впливом різних факторів починають розмножуватися. У результаті лактоза перетворюється на молочну кислоту. Білок, що міститься у продукті, згортається. Результат скисання молока являє собою густий кисломолочний продукт та сироватку.

Чому скисає молоко? Молоко квашують бактерії. Чим більше часу минуло після доїння, тим активніше вони розмножуються, розщеплюють лактозу та виділяють молочну кислоту. Завдання молочного заводу – очистити молоко від небажаної мікрофлори і зберегти його користь.

Дрібка солі, додана в молоко при кип'ятінні, також захистить його від скисання. Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати до нього невелику кількість соди. Важко повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику.

Related Post

Як пишеться по тушковані овочі?Як пишеться по тушковані овочі?

З одним Н пишеться прикметник тушкований : тушкована капуста. З двома Н пишеться дієприкметник тушкований: тушкована в горщику капуста. Речення зі словосполученням “тушковані овочі” Я відчуваю холод у пальцях ніг,