Актуальні поради Українцям Як повинен дозрівати сир?

Як повинен дозрівати сир?

Для кожного сиру температура дозрівання може бути різною від 3 до 12 градусів. А вологість може змінюватись від 65 до 93% Головне завдання таких кімнат – зробити так, щоб середовище дозрівання стало максимально близьким до природи і дало можливість розвиватися сирним бактеріям, які і надають сиру його неповторний смак.

При дозріванні сирів з натуральною скоринкою допустиме утворення білого нальоту або плісняви ​​на поверхні. У разі їх появи необхідно протерти ці місця рушником, змоченим в оцті, або в соляному розчині. Сир необхідно перевертати 1-2 рази на тиждень для забезпечення рівномірного дозрівання.

Термін дозрівання від мінімум 42 до 70 діб. Термін зберігання після дозрівання при 2-4 ° С – до 4-х місяців у парафіні або плівці. Послідовність операцій у камері дозрівання залежить від того, яку упаковку чи поверхню сиру воліє бачити виробник.

Процес дозрівання сиру залежить від зовнішніх умов: температури, відносної вологості повітря у камері дозрівання. Температура в камері під час дозрівання має бути не нижче +12… 15 °С, до кінця дозрівання знижується до +10 °С, відносна вологість повітря спочатку – 88-94%, а потім знижується до 80%.

Related Post

У чому полягає робота Нейробіолога?У чому полягає робота Нейробіолога?

Нейробіолог (нейрофізіолог) займається дослідженням мозку, вивченням принципів його роботи. Він бере участь у розробці систем штучного інтелекту, займається обчислювальною нейронаукою, розробкою математичних моделей роботи нервової системи та мозку. Нейробіологія вивчає

Як розрахувати необхідну потужність двигуна?Як розрахувати необхідну потужність двигуна?

Розрахунок потужності електродвигуна виконуємо за формулою: S=1.73×I×U, де S – повна потужність (кВА), I – сила струму (А), U – значення лінійної напруги (кВ) . За цією формулою ми визначили