Через високий вміст клітковини та підвищеної дози органічних кислот, які мають дратівливі властивості, листя та ягоди малини не рекомендовані всім, хто страждає на гастрит, виразку, а також тим, у кого спостерігається підвищена кислотність шлунка, панкреатит та ерозійні хвороби.
Для приготовлення чаю беремо одну чайну ложку сушених листя малини, заливаємо їх склянкою окропу та наполягаємо 10-15 хвилин. Цілющий напій готовий! Малиновий чай можна, можливо пити як гарячим, так і охолодженим додавши до нього шматочок льоду. Цей прекрасний тонізуючий напій добре вгамує спрагу в спекотний день.
Можете сушити листя на горищі або на балконі, але подбайте про те, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені. У духовці за температури 50–60 °C. У більшості духовок мінімальний режим становить 100–110 °C, тому для сушіння необхідно відкрити дверцята, а ще краще — купити термометр для духовки.