Склад: молоко козине, сіль, закваска молочнокислих бактерій, мікробіальний фермент. Термін придатності: 14 діб після відкриття оригінальної упаковки при температурі від 0° до 6° в холодильнику.
Оптимальною температурою для зберігання сиру в холодильнику є 6-8 °C. Для сирів варто виділити окреме місце. Ідеально підійте відділення для овочів.
Як зберігати сир у холодильнику Найпростіший варіант зберігання сиру — в оригінальному пластиковому пакуванні. Особливо якщо йдеться про фету чи моцарелу, які продають у розсолі. Однак для твердих та напівтвердих видів можна також використовувати обгортки з бджолиного воску та вощений сирний папір.
Тобто, прекрасно підходить для зберігання сиру. У погребі також прохолодно й підвищена вологість, тобто, умови схожі з холодильником, тому в погребі можна сміливо зберігати сир. Якщо немає ні холодильника, ні погреба, ні комори, сир можна тиждень зберігати при кімнатній температурі.
Сир не любить різких перепадів температури і вологості. Найкраще – це правильного його обгорнути і зберігати в контейнерах або ящиках для сиру, на поличці на дверцятах або нижній полиці холодильника.
Якщо немає ні холодильника, ні погреба, ні комори, сир можна тиждень зберігати при кімнатній температурі. Для цього бажано помістити його в сухе темне місце, без доступу прямих сонячних променів.
1 Як їдять сир Качотта? 2 Чим корисний сир Качотта? 3 Як заморозити сир на зиму? 4 Як правильно зберігати сир у холодильнику? 5 Яка закваска потрібна для Качотти? 6 Який на смак сир Страчателла?