Актуальні поради Українцям Яка на смак мозкова кістка?

Яка на смак мозкова кістка?

Мозкова кістка поперечного розпилу – стегнова кістка корови, що містить кістковий мозок. Він являє собою жирову тканину – джерело легкозасвоюваного білка, колагену, амінокислот і вітаміну B12. У приготованому вигляді кістковий мозок вирізняється насиченим солодкуватим смаком.

Їдять його теж по-королівськи. Спеціальною ложечкою (marrow scoop), яка з одного боку має традиційний вигляд, а з іншого – міні-долото, за допомогою якого мозок вискоблюють із кістки. Найчастіше кістковий мозок дістають із кістки і намазують на шматочок хліба як паштет.

Слід ретельно промити кістки під проточною водою і обсушити їх рушником. Далі необхідно відрізати хрящові основи та зрізати верхню частину. Відварюємо їх із сіллю, перцем і лавровим листом до готовності (протягом 20 хвилин).

Мозкові кістки – це кістки трубчасті, що містять усередині порожнини кістковий мозок.

Related Post

Як очистити воду від каламутності?Як очистити воду від каламутності?

Мутність і кольоровість, обумовлені наявністю дрібних частинок піску та глини, видаляється за допомогою фільтрів грубої та тонкої очистки. Від вапняку, а заразом і від усіх інших органолептичних забруднень воду ефективно

Де говорять гавайською мовою?Де говорять гавайською мовою?

Гавайська мова (самоназва – 'Ōlelo Hawai'i [ʔoːˈlɛlo həˈvɐjʔi]) – одна з мов австронезійської мовної сім'ї; у минулому був основною мовою Гавайських островів. Найбільша та густонаселена громада гавайців, для яких гавайська