Великі королівські та тигрові креветки 7-10 хвилин. Але краще орієнтуватися не за часом, а за кольором та поведінкою креветок. Креветки повинні порозовітіти і спливти. Якщо їх варити довше, вони будуть жорсткими та гумовими.
Свіжих ракоподібних цього виду варять 4-7 хвилин (залежить від розміру). Особливо великі креветки варяться до 10 хвилин. Коли вони заморожені, час приготування для неочищених креветок – 3-5 хвилин, а для очищених варено-заморожених достатньо 1 хвилини.
Варено-морожені зелені креветки варити 5 хвилин після закипання води. Заморожені свіжими зелені креветки варити 10 хвилин після закипання води. Води необхідно трохи нижче за рівень креветок.
Після розморожування промиваємо креветки під проточною водою. Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль та спеції (за бажанням), доводимо до кипіння і додаємо креветки. З моменту повторного закипання рідини варимо неочищені креветки від 4 до 7 хвилин. Чим більший креветкитим довше вони будуть готуватися.