Охолоджувати готові паски краще на боці: виймаєте паски з духовки, укладаєте на бік на решітку і залишаєте в положенні, поки дно повністю не охолоне.
Паски після випічки потрібно обов'язково охолодити протягом 3-4 годин, а не прибирати одразу на зберігання. Інакше, він швидко запліснявіє. Охололий паска треба прибрати в прохолодне місце подалі від сонячного проміння, попередньо прикривши його рушником.
4 годин Вийнятий з форми паска чудово остигає на боці – повільно, протягом 3-4 годин, під товстим рушником і навіть ковдрою. При цьому його потрібно перевертати для рівномірного охолодження. Важливо запам'ятати, що чим повільніше остигає великодні випічки, тим довше вона зберігає свою свіжість.