До національних страв відносять вішаліцю (відбивні зі спеціями), чевапчичі (ковбаски з рубаного м'яса, що нагадують кебаб), пршут (в'ялений окіст) і, звичайно, плескавицю (велика плоска котлета, приготовлена з рубаного м'яса).10 Dec 2020
Тут ви знайдете свинину, яловичину, баранину, телятину – смажену, на грилі, котлетах, ковбасках, коржах і шашликах. Сербія – це насамперед балканська країна, і тому кухня тут нагадує болгарську та чорногорську, а також чеську. М'ясо та овочі – ось основні компоненти гарного сербської застілля!
Його їдять з йогуртом, прямо в пекарі за стійкою (ви можете отримати столові прилади) або ви можете взяти його з собою. Багато ресторанів та кафе пропонують сніданок (яйця смажені різними способами з беконом, овочами чи сосиски, пончики з сиром чи джемом, качамак із сиром та каймаком), які можуть коштувати до 5 євро.
Але повернемося до традиційної кухні: які страви Сербії обов'язково варто спробувати.
- Свіжі огірки, помідори, цибуля, зелень — мабуть, такий салат є в кожній кухні світу. …
- Айвар Якщо в Абхазії на столі обов'язково стоїть аджика, то в Сербії – Айвар. …
- Чорба …
- Пребранац …
- Мучкалиця …
- Чевапчічі …
- Пршуть …
- Пліскавиця