Тривалість інтенсивної відгодівлі, розрахованої отримання середньодобового приросту живої маси 200-250 р, становить 2 місяці, після якого ягнята у віці 5-6 місяців можуть бути реалізовані на м'ясо живою масою 35-40 кг.
Ягнят віком з 3 місяців до року забивають із кінця весни до наступної зими. У різних кліматичних зонах існують традиційні сезони ягнятини.
Добовий приріст ягнят у середньому становить до 2 місяців – 300 г, з 2 до 4 місяців – 230 г, з 4 до 8 місяців – 75-100 г. З цих причин особливо посилено необхідно годувати малюків – починаючи з народження та до 4 місяців. Так можна скоротити терміни вирощування та відгодівлі. Надалі витрати на відгодівлю підвищуватимуться.
Молоді особини називаються ягнятами. Тривалість вагітності становить близько п'яти місяців. В середньому, барани досягають віку від 10 до 12 років.