Час бродіння браги може варіюватися залежно від типу сировини та умов, але зазвичай брага бродить таким чином: Цукрова брага (з цукру і води). Зазвичай цукрова брага бродить протягом 7-10 днів.
На горосі вибродить за 4-5 доби. Брага бродить швидко, але вихід самогону буде невеликий. Фруктова або ягідна буде готова приблизно за 5-10 днів. Тривалість залежить від цукристості і консистенції плодів.
Пресовані хлібопекарські дріжджі ми беремо з розрахунку 50 грамів на 1 кг цукру.
Виміряти відсоток алкоголю можна за допомогою перегонки відфільтрованої бражки та води (у пропорції один до одного). Отриманий продукт нагрівають до 20°C, після чого вимірюють спиртометром. Ще один показник готовності – щільність браги, яку вимірюють за допомогою ареометра.
Оптимальний гідромодуль для цукрової браги складає 4-5 літрів води на 1 кг цукру.
Як зрозуміти що самогон нормальний? 2023 admin Українцям Визначити якість самогону можна по горінню, смаку, запаху та зовнішнім ознакам.