При заварюванні оптимальною вважається пропорція кави для турки 1:10 (на 1 частину мелених зерен на 10 частин води), тобто на 100 г води знадобиться 10 г кави.19-Aug-2018
Засипте мелену каву в турку і злегка потрясіть, щоб частинки лягли рівномірніше. Залийте чисту питну воду до точки звуження турки. Поставте турку на плиту на середній вогонь (скажімо, 5 із 9). Чим довше варитиметься кава, тим щільніше буде текстура.
- Звістка процес приготування кава у турці займає 3-5 хвилин. …
- Намалюємо необхідну кількість кава.
- Помел має бути найдрібніший, як цукрова пудра. …
- Насипаємо кава у турку.
- Наливаємо воду. …
- Ставимо турку на плиту. …
- Як тільки пінка починає підніматися, знімаємо з вогню і робимо паузу в 15-20 секунд.
Готуємо:
- Засипте мелену каву у чашку.
- Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
- Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
- Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
- Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!
05-Jul-2020