Червонооке (лат. EMMELICHTHYS NITIDUS) – пелагічна морська риба загону окунеподібних. Вона мешкає і в тропічних та субтропічних широтах Атлантики, Тихого та Індійського океанів. У російських водних просторах червоноока не водиться, найчастіше на наш ринок її постачають із Нової Зеландії.
Багато хто вперше скуштував червонооке, знаходять смак її м'яса схожим на сома, скумбрію, товстолобика або атлантичний оселедець. З неї добре виходить навариста юшка, також смачною буде смажена, запечена або фарширована червоноока, рулети із запіканки з цієї риби.
Склад та корисні властивості червоноокі Філе червоноокі збагачено мікро- та макроелементами, і цілим комплексом вітамінів. Серед них, вітаміни групи A (ретинол, провітамін A), представники B-групи (рибофлавін B2, тіамінB1), аскорбінова кислота (вітамін C), вітамін PP та його PP-ніациновий еквівалент.
Харчується червоноока дрібнішою рибою, ракоподібними та головоногими молюсками. На неї, у свою чергу, полюють морські птахи, тюлені та тунці. Луска у цієї риби легко чиститься, кісток і нутрощів мало, тому обробка сирого продукту не складе великої праці. М'ясо щільне і не дуже жирне.