Актуальні поради Українцям Як правильно пророщувати ячмінь?

Як правильно пророщувати ячмінь?

Тривалість пророщування ячменю – 6-7 днівжита – 4-5 днів (Остання доба жито не поливають водою). Готовність визначають за розміром паростка (корінець). Для житнього солоду довжина паростка не повинна перевищувати довжини зерна, для ячмінного нормою вважається корінець, який довший за зерно в півтора-два рази.

Ячмінь ярий рекомендують висівати на глибину 3-4 см, а за відсутності опадів та вологи в ґрунті до 5 см. Одночасно з посівом слід обов'язково проводити ущільнення ґрунту важкими котками.

Сухий ячмінь містить трохи більше 12% води. Для першого замочування використовується вода температурою 14-17 градусів та після 8 годин вологість ячменю вже становить 32-35%, у цей момент воду зливають та залишають ячмінь відпочивати близько 12 години.

Related Post

Навіщо потрібно міняти картку?Навіщо потрібно міняти картку?

Одна з найпоширеніших причин перевипуску — втрата старої картки. Клієнт може її забути, випустити, залишити десь. У такій ситуації потрібно негайно звернутися до банку із проханням про блокування картки, а

У чому унікальність Статуту ВКЛ 1529 р.?У чому унікальність Статуту ВКЛ 1529 р.?

У її основі закладено нові принципи: суверенність держави (всупереч середньовічному космополітизму), єдність права, пріоритет писаного права. Статут включав норми загального права та спеціальні норми, які забезпечували привілеї пануючого класу чи

Навіщо роблять Кмо?Навіщо роблять Кмо?

КМО у військкоматі або контрольний медичний огляд – це медичний огляд громадян, які призиваються на військову службу. Його проводять для того, щоб затвердити або скасувати рішення районної призовної комісії щодо