Актуальні поради Українцям Як правильно в’ялити дрібну рибу?

Як правильно в’ялити дрібну рибу?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Нанизану приблизно по 15 штук рибу навішують на багатоярусні вішала. Велика вобла в’ялиться на вішалках 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в’ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб.

Як солити окунів для засушування?

  1. Промиваємо окунів під холодною проточною водою.
  2. На дно каструлі з емалі насипаємо велику сіль.
  3. Шар солі має бути не тоншим за 0,5 см.
  4. Поверх солі щільно розкладаємо рибу.
  5. Знову присипаємо сіллю.
  6. Ще раз викладаємо окунів і т. …
  7. Заключний ряд має складатися із солі.

Related Post

Скільки днів має бути проміжок між місячнимиСкільки днів має бути проміжок між місячними

Здебільшого в жінок менструація повторюється кожні 28 днів, проте періодичність циклу може коливатися від 21 до 40 днів. Менструація може тривати від 3 до 8 днів, зазвичай це 5 днів.