В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб. Вихід готової продукції становить 45%.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристалики, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018
Час сушіння залежить і від величини риби, і від пори року, від температури та вологості повітря. У середньому сушіння займає три-чотири доби. Зав'ялену таким чином рибу найкраще зберігати у холодильнику або навіть заморозити.