Сухі тихі червоні подають у класичному келиху для вина червоного об'ємом від 500 мл при температурі 18 °C. Для ігристих вин підійдуть вищі келихи для шампанського або коктейлю «Маргарита», а оптимальна температура їх подачі – 10 °C. Кріплені подають при температурі 15 °C у невеликих діжестивних келихах.Jan 30, 2018
З вітамінів у червоному сухому містяться вітаміни групи B (їх ще називають вітамінами краси та молодості), РР, С. З макро- та мікроелементів важливі і корисні магній, залізо, кальцій, фосфор та калій, які входять до складу всіх аптечних БАДів та вітамінних комплексів.
Шкода червоного вина Надмірне вживання напою викликає закладеність носа та збільшує ризик чутливості до гістаміну. Що призводить до головного болю, мігрені, нудоти та проблем із ШКТ. Іноді непереносимість гістаміну спричиняє запаморочення, нерегулярне серцебиття або підвищений кров'яний тиск.
Червоне сухе вино замовляють до:
- м'яса, особливо до телятини;
- м'ясним делікатесам;
- рулети з курячого м'яса;
- нектаринів;
- фруктів, особливо до манго, злив, персиків;
- зрілим, солодким нежирним сирам;
- страв італійської кухні (піца, паста);
- овочам