Це можна зробити за допомогою овочечистки або поставити гарбуз вертикально і зрізати гострим ножем товсту шкірку. Серцевину гарбуза разом із насінням видаляємо. Самі насіння не викидаємо, а очищаємо від м'якоті і висушуємо в духовці. Заморозити гарбуз можна кубиками, натерти на тертці або запекти в духовці та заморозити пюре.
Натерту гарбуз розкласти в герметичні пакети або пластикові контейнери та прибрати в морозильну камеру для зберігання. Найзручніше використовувати зип-пакети або пакети із замочком, якщо прибрати з них зайве повітря, виходять дуже компактні порційні заготовки.
Пробиваємо гарбуз блендером у пюре. Яскраве, соковите, ніжне гарбузове пюре готове. Перекладаємо пюре у пакетики (добре, якщо вони із застібкою) і прибираємо в морозилку. Гарбуз, заморожений у домашніх умовах за цим рецептом, допоможе урізноманітнити ваше зимове меню.