Щоб відчути всі смакові відтінки, гранадилу їдять свіжою. Впоратися з нею легко: потрібно взяти гострий ніж і розрізати фрукт навпіл. М’якоть, яка знаходиться під шкіркою в оболонці, схожій на желе, вживають разом із дрібним насінням – вичерпують ложкою .Dec 23, 2021
Незважаючи на спорідненість і зовнішню схожість із маракуєю, гранаділла має свій унікальний смак. Вона солодша, має приємну легку кислинку і яскраво виражений екзотичний аромат. М’якоть плоду ніжна і соковита, її не слід відокремлювати від кісточок, кісточки їстівні.
Гранаділла корисна для профілактики і лікування безлічі захворювань: Усуває головний біль, мігрені, спазми. Регулярне вживання нормалізує сон, допомагає в боротьбі з безсонням. Помічений і заспокійливий ефект маракуї: вона дарує легкість і знімає напругу.
Гранадиллу варто вживати у свіжому вигляді або додаючи, наприклад, до морозива. Відкрити фрукт найпростіше, надрізавши по колу ножем, і акуратно розламати на дві частини, витягнувши вміст чайною ложкою.