Спочатку важливо прорізати шкірку по тій лінії, якою ви будете відокремлювати ніжку від тушки. Акуратно заглиблюйте надріз, доки ніж не дійде до стегнового суглоба. Відкладіть убік ніж і прикладіть невелике зусилля руками, щоб стегнова кістка відокремилася від суглоба.
Намацайте голівку кістки, суньте під неї вістря ножа. Злегка прочистіть головку від м'яса, підніміть її від стегна. Потім поступово рухайтеся вниз, очищаючи кістка по всій довжині. Коли ви повністю звільните кістка, промацайте пальцями місце, де вона була.
В середньому на відварювання курячих стегон піде 25-40 хвилин. Також варто врахувати, що м'ясо курчат приготується швидше, ніж дорослий птах. Щоб перевірити готовність, дістаньте стегно і проткніть ножем або вилкою.