Спробуйте обсмажити грінки, посипавши їх зверху чорним кунжутом, або запекти з ним хліб і коржі. Соковитий, хрусткий і поживний салат швидко готується та добре освіжає. Насіння чорного сезаму можна злегка підсмажити на помірному вогні, щоб розкрити його особливий аромат.
Скільки на день можна з'їсти кунжуту Кунжут вживають як в натуральному виді, так і додають до салатів, печива, хліба тощо. Також з насіння кунжуту можна готувати відвари чи настої.
Кунжут є сильним алергеном. Його варто з обережністю їсти алергікам і дітям. Не рекомендується їсти сезам жінкам в період годування грудьми, оскільки у немовляти може бути алергія на цей продукт.
Фахівці радять, як вживати продукт і кому він особливо корисний. Чорний кунжут – це насіння рослини sesam (батьківщина Індія), що не піддалися шліфуванню. Він менш розповсюджений ніж білий кунжут, але має більше корисних властивостей.
Кунжут, особливо чорний, є сильним антиоксидантом. Одна столова ложка насіння – гарна профілактика раку шлунка, кишківника, молочної залози. Покращує роботу серцево-судинної системи. Кунжут зміцнює стінки судин, чистить їхню відмінність від холестерину, нормалізує тиск.
Скільки на день можна з'їдати кунжуту? Експерти з харчування рекомендують вживати не більше трьох чайних або однієї столової ложки кунжуту на добу (якщо немає проблем зі здоров'ям). Краще цією дозою не зловживати, тому що переїдання цього продукту може викликати нудоту.
Смажити кунжут можна в необмежених кількостях, проте в середньому за раз, використовується не більше 100 г кунжутного насіння. Таку порцію і візьмемо для орієнтира.