Для цього рекомендується використовувати такі способи: Регулярні вправи для зміцнення м'язів очей і тренування акомодації. Правильне харчування, що містить вітаміни, мінерали та біоактивні речовини для покращення функцій сітківки, нервових волокон. Нутріенти здатні стимулювати кровопостачання та трофічні процеси.
Основні засади профілактики порушень зору
- зниження навантаження на очі;
- частіше кліпати очима;
- вправи для очей;
- коригування харчування;
- здоровий сон і режим дня;
- масаж шийно-комірцевої зони;
- фізична активність;
- прогулянки на свіжому повітрі;
З помаранчевих та жовтих продуктів для зорової дієти підійдуть апельсини, грейпфрути, лимони, морква, абрикоси, дині, солодка картопля. Ці продукти містять не лише вітамін С, а й бета-каротин, який покращує зір.
Овочі (морква, гарбуз, червоний буряк, білокачанна і кольорова капуста, солодкий перець, часник) — запорука підтримки гостроти зору. У складі цих продуктів знайдеться мідь і цинк, залізо і фосфор, натрій і кальцій, вітаміни С, В, D, Е.
Недостатнє харчування, низький вміст у раціоні вітамінів та мінералів. Аномалії системи кровообігу, порушення мікроциркуляції очей чи органів ЦНС. Вікові зміни в самому органі та в усьому організмі в цілому. Деякі соматичні патології – ендокринні, серцево-судинні, аутоімунні, неврологічні.
Повне відновлення зору і стабільність результатів спостерігаються у 98% пацієнтів. Причому спрогнозувати результати лікар може ще на стадії обстеження.