Страви з цих бобів допомагають знизити ризик розвитку серцевих захворювань, анемії й депресії, цукрового діабету. Це багате джерело енергії та здорова альтернатива м'ясу. У чорній сочевиці особливо багато фолієвої кислоти (вітаміну В9), що робить її суперпродуктом для жінок під час вагітності.
З обережністю варто їсти сочевицю людям, які страждають на метеоризм, розлади шлунку та кишечника, проблеми з нирками і схильність до харчової алергії.
Сочевиця: користь і переваги над іншими крупами Нутриціологиня зазначає, що найліпше вживати червону сочевицю. У порівнянні з іншими сортами, червона краще та швидше розварюється (оскільки проходить процес лущення), містить бета-каротин, більше вітаміну B1, заліза та калію.
Чорну сочевицю потрібно залити водою у розрахунку 1:2, посолити та варити на повільному вогні до готовності сочевиці – 20–25 хвилин. При необхідності доливати воду. Або ж зварити у великій кількості підсоленої води до готовності та злити зайву воду.
Боби коричневої сочевиці заливають холодною водою й залишають на 40-60 хвилин. Потім обполіскують під проточною водою і перекладають у каструлю. Стандартні пропорції бобів і рідини – 1:2. У середньому коричнева бобова культура вариться 40-60 хвилин.
Перед тим як варити сочевицю, її не потрібно замочувати. Достатньо просто добре промити, залити холодною водою та проварити. На 1 склянку крупи потрібно 3 склянки води. Отриману кашу можна заправити маслом та вийде готовий гарнір, або ж додати до маси спеції та використати, як начинку для пиріжків.
Така сочевична каша порадує гармонійним смаком і дивовижною користю. Інгредієнти: 1. 4 склянки води; 2. 2 склянки сочевиці; 3. 200 грам моркви; 4. 100 грам ріпчастої цибулі; 5. рослинне масло. Спосіб приготування: 1. Сочевицю готують до варіння. Для цього нагрівають воду в каструлі до …