Розповідаємо. Яка поживна цінність кукурудзи? Качан виглядає великим, проте самого зерна там, зазвичай, до 100 грамів. Кукурудза низькокалорійна: в 100 грамах 20% вуглеводів і 100 ккал (хоча підрахунок калорій не є запорукою здорової ваги).
Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години. У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів – від 40 хвилин до 2 годин.
Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменште температуру і варіть приблизно 15 хвилин (стара кукурудза вариться від 40 хвилин до 2 годин). Як зрозуміти, що кукурудза готова? Просто відокремте за допомогою виделки одне зернятко і скуштуйте. Після того, як кукурудза зварилася, залиште її на 5 хвилин.
Але і поживна цінність кукурудзи менша, ніж в іншої городини: клітковини — 2% (порівняйте: в білій квасолі майже 10%), білка — 3%, цукрів стільки ж, а кальцію і заліза практично немає.
Насіння кукурудзи «Цукрова» 25 кг (мішок) | від ✅ «Best Harvest»
Зазвичай маса качана кукурудзи коливається від 150 до 400 грамів. Проте, є важкі і легкі сорти кукурудзи, які можуть мати масу від 100 до 500 грамів.