Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (чим більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).
Сковороду нагору дном поміщають у духовку і ставлять її на розігрів до 180-200 градусів, прожаривши її протягом 20 хвилин, витягують, остуджують. Потім охолоджений до природного посуд змащують маслом по всій поверхні і ставлять у розпечену духовку на 20-30 хвилин.
4 простих кроку прожарювання чавуну
- Перше прожарювання – соляне. …
- Сіль висипати та промити посуд у гарячій воді.
- Після цього потрібно створити захисний шар, який запобігає чавуну від корозії та пригорання. …
- Остаточний етап підготовки чавунною посуду без покриття – миття та просушка.
0:594:29Suggested clip · 46 secondsЯк я готувала свою нову чавунну сковороду для млинців …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip