Перед приготуванням блюд потрібно включити духовку за 40 хвилин або годину і гарненько прожарити її. Потрібно чекати довго, щоб стінки духовки добре прогрілися та почали віддавати тепло. Навіть якщо згас датчик нагріву, це не означає, що духовка нагрілася достатньо, це означає, що датчик прогрівся.Sep 17, 2020
Дотримуйтесь таких норм: – Коли вмикаєш слабкий вогонь, то духова шафа нагрівається до температури 180° С за 20-25 хвилин. – При середньому вогні – за 15 хвилин. – При сильному вогні – за 5-7 хвилин.
Скільки часу потрібно на розігрів духовки? Як орієнтир можна взяти такі значення: приблизно 10 хвилин для конвекційних або електричних духових шаф, які зазвичай прогріваються набагато швидше, і 15-20 хвилин для звичайних газових моделей.
Тепло, до якого розігрівається духовка, допомагає дріжджам підняти тісто на максимально можливу висоту до того, як буханець набуде своєї кінцевої форми. Якщо помістити тісто в холодну духовку, хліб вийде плоским, сухим і погано жуватиметься.