Якщо риба знаходиться в закритому контейнері, то в його кришці слід зробити кілька дірок. Якщо продукт лежить у тарілці у холодильнику, необхідно не рідше 2-3 разів на день відчиняти дверцята. Найкращий варіант, як зберегти копчену покупну рибу – Використовувати вакуумні пакети.
Найпростіший варіант збереження харчових продуктів та можливість дізнатися скільки може зберігається копчена риба у холодильнику передбачає розміщення у холодильній або морозильній камері. В обох випадках продукт слід загорнути у папір чи фольгу, а ще краще – запакувати у вакуумний пакет.
Для тушок, приготовлених за допомогою холодного копчення, температура у холодильному відділенні рекомендується на рівні +1/+5 градусів, можна використовувати нульову камеру. У морозилці температуру можна опускатися до -20 градусів, час збереження якості та безпеки продукції не більше 80-90 діб.