Як підготувати перлову крупу Після замочіть перловку – покладіть у каструлю і залийте прохолодною водою так, щоб вона була на кілька сантиметрів вищою за рівень перловки. Залиште на кілька годин або навіть на ніч. Завдяки замочуванню каша звариться швидше і вийде ще смачнішою.
Варіть замочену крупу на повній потужності близько 20 хвилин, а незамочену – 30-40 хвилин. У процесі кілька разів перемішуйте і за необхідності підливайте окріп. Готову перловку накрийте кришкою і хвилин на 10 відправте в мікрохвильовку настоюватися.
Не забувайте враховувати, що об’єм перловки під час варіння збільшується приблизно в 5-6 разів. Саме тому готуйте крупу в просторій каструлі. Вершкове масло та сіль додайте в самому кінці приготування.