У природі для культури характерно як самозапилення (переважно), і перехресне запилення з допомогою комах (зокрема. год. джмелів), внаслідок чого утворюються невеликі зелені плоди, що нагадують мініатюрні помідори, всередині яких міститься до 300 дрібних насіння.14 Aug 2018
За відповідних умов зростання на кінчику столонів формуються нирки, які починають набухати, що призводить до початку формування бульб. Цей етап триває близько двох тижнів і припадає на початок-кінець червня, залежно від місця розташування, кліматичних умов, типу ґрунту, дати посадки та сорту.
Справа в тому, що картопля, так само, як і рафінована мука, перетворюючись на клейку масу, обліплює тонкі ворсинки нашого кишечника, тим самим блокуючи їхню роботу. Результат цього ефекту передбачуваний – наш організм починає погано засвоювати вітаміни та мікроелементи.
Пров'ялювання проводять у теплому приміщенні, розклавши бульби картоплі в один шар і витримати його без освітлення протягом 5-8 днів до утворення зачатків паростків. Під час пров'ялювання в бульбах накопичуються поживні елементи, які прискорюють проростання очей та появу сходів. картоплі.