Як зрозуміти, що моцарелла зіпсована Занадто здута упаковка вказує на те, що продукт вже несвіжий. Дістали з упаковки і дивимося – зовнішній шар свіжого сиру має бути суцільним. Ще одна явна ознака несвіжості – коли моцарелла починає «лущитися» і стає жовтуватою.
У якісної моцарелли прісний, тонкий молочний смак. Усередині сирна кулька — вершкове, що по текстурі нагадує губку, зовні — глянсове, блискуче. Якщо надрізати його ножем, з нього має сочитися біла сироватка.
Свіжі сири, такі як моцарелла або рикотта, якщо вони прострочені, але ще хорошої якості, можна, можливо використовувати у приготуванні їжі – лазаньї, піци, запіканок та пирогів. Свіжі яйця зберігаються у холодильнику 21 день. Біля цієї дати яйця можна, можливо вживати для приготування.