Як сушити в духовці Застеліть деко тканиною або папером для випічки, викладіть нарізані фрукти та ягоди. Попередньо розігрійте духовку до 40-50°C. Через годину майбутні сухофрукти потрібно перевернути і підвищити температуру до 70°C, прибрати в піч ще на 2,5 години – за цей час основна волога має випаруватися.
Найчастіше сухофрукти обкурюють сірчистим ангідридом (двоокисом сірки, сірчистим газом, SO2, інша назва – добавка Е220). Так виробники вбивають бактерії і роблять продукт неїстівним для комах-шкідників. Сухофрукти коптять у сірчаному чаді, і вони набувають блиску і лиску в буквальному сенсі слова.
Час сушіння має становити 8-12 годин. За час сушіння сухофрукти втрачають до 70% вологи. Для того щоб уникнути підгоряння наприкінці процесу температура сушіння має бути знижена до 50-60 °C. Перемішування потрібно проводити через кожні дві години.