Потрошити рибу можна через розрізане черевце, через надріз у голови або через спинку в залежності від подальшого використання риби. Найчастіше рибу патрають через розрізане черевце. На черевці риби, починаючи з голови до хвоста, роблять розріз.
Щоб випатрати рибу, введіть кінчик ножа в анальний отвір на черевці і зробіть розріз до голови, притримуючи тушку. Не занурюйте ніж глибоко, щоб не пошкодити нутрощі.
– Інспекційний конвеєр зі столами, на яких рибу доочищають за допомогою ножів або пневматичних ручних пристроїв чищення луски; – далі, за допомогою конвеєрного обладнання, риба надходить на операцію видалення голів (за допомогою машин гільйотинного або дискового типу).
Чищення риби здійснюйте так:
- Підготуйте робоче місце. …
- Видаліть плавці. …
- Промийте рибу холодною водою, щоб видалити слиз, покладіть її на стіл.
- Тримайте рибу за хвіст однією рукою. …
- Видаліть луску з основи хвоста, в області плавників і з того місця черевця, яке примикає до голови.