У морозилці сире сало можна зберігати близько 2 місяців, а солоне – не більше 4 місяців. Копчене і солоне сало мають набагато триваліший термін зберігання. У холодильнику їх можна зберігати близько 3 місяців (якщо, звичайно, не з'їсте їх ще третього дня).
Як зберігати солоне сало Викладіть дно кадушки газетами чи іншим папером. Потім розсипте товстим шаром велику сіль. Укладіть на сіль шматки сала і знову засипте їх сіллю. Перед тим, як відправляти сало на зберігання його можна обсипати перцем, нашпигувати часником або обваляти в травах.
2:034:37Suggested clip · 54 secondsЯк зберігати солоне сало – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Шматки підготовленого сала слід скласти в целофановий пакет віч-на-віч, ще раз пересипати все сіллю і покласти зверху пару часникових часточок. Далі пакет потрібно щільно загорнути, щоб не витікав сік, та 2-3 доби тримати за кімнатної температури.