У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. У гіркому – більше: не менше 55% і до 90-99%. Процентний вміст, що залишився, займає цукор, какао-масло, натуральні ароматизатори, наповнювачі (горіхи, сухофрукти та ін.).22 May 2021
Який шоколад вважається гірким? У справжньому гіркому шоколаді зі 100% продукту має бути не менше: 55% какао (загального сухого залишку какао-продуктів), 33% какао-олії.
Тільки в цьому разі на етикетці можна вказати “гіркий”. Згідно з дослідженнями, у гіркому шоколаді з вмістом какао 75% і більше сконцентровані всі найкорисніші для організму людини властивості цього продукту.
У темному шоколаді має бути від 40% какао, зокрема 20% какао-масла. Якщо ви хочете дізнатися, скільки какао в чорному шоколаді, то відповідь буде аналогічною. Гірким вважається шоколад, у якому 55% маси складають какао-продукти, включно з 33% масла какао.