Дуже корисна мушмула для профілактики ракових пухлин, зниження радіації. Корисні властивості допомагають позбутися відчуття втоми і підвищити кількість еритроцитів. У разі регулярного вживання плодів зміцнюється серцевий м’яз, організм насичується калієм, який необхідний для нормальної роботи серця.
Плоди мушмули є природним регулятором рівня холестерину в крові. Завдяки калію, цинку і марганцю мушмула сприятливо впливає на організм, нормалізуючи баланс холестерину. Свіжі фрукти мушмули є джерелом безлічі різних мінералів і вітамінів.
Мушмула – плід невеликий, з кількома кісточками всередині, які легко відокремлюються від м’якоті. Її можна їсти разом зі шкіркою, але за бажання останню можна зрізати. Про те, яка мушмула на смак, немає єдиної думки. Її порівнюють і з яблуком, і з соковитою грушею, і з черешнею, і з айвою.
Завдяки своєму унікальному збалансованому складу, мушмула має найцінніші властивості для людей, які страждають на різні захворювання: астму, гіпертонію, бронхіт та інші. Надає неоціненну допомогу організму мушмула в разі діабету.