Соєвий сир входить до числа універсальних продуктів, які подають до вин, коктейлів, як закуски на святковий стіл. Продукт добре доповнює своїм смаком різні види алкоголю, м'яса, овочів. Для різноманітності смакових якостей сир подають із соусами.
Регулярне вживання тофу у їжу в сирому вигляді захищає організм від діоксину, що викликає ракові пухлини, та сприяє активному виведенню діоксину з організму. Тофу суттєво знижує вміст холестерину в крові, може використовуватись для профілактики остеопорозу, полегшує стан при клімаксі.
Щоденне вживання тофу та інших соєвих продуктів вважається безпечним. Однак за деяких захворювань варто зменшити споживання. Наприклад, при естроген-чутливих пухлинах грудей, захворюваннях щитовидної залози. Тофу і всі соєві продукти містять велику кількість оксалатів.