Актуальні поради Українцям Яка інфекція передається водним та харчовим шляхом?

Яка інфекція передається водним та харчовим шляхом?

Патогенні мікроорганізми можуть потрапляти і в підземні джерела питного водопостачання від поверхневих водойм і через забруднений ґрунт. Вода може містити збудників таких інфекційних захворювань, як черевний тиф, паратифи, вірусні гепатити А та Е, холера, лептоспіроз, туляремія, ротавірусна інфекція та ін..16 May 2019

Пам'ятка для населення. Водним шляхом передаються: холера, черевний тиф, паратифи, дизентерія, лептоспіроз, туляремія (забруднення питної води виділеннями гризунів), бруцельоз, сальмонельоз.

Вода та здоров'я Заражена вода та незадовільні санітарні умови є факторами поширення таких хвороб, як холера, діарея, дизентерія, гепатит А, черевний тиф та поліомієліт.

З продуктами харчування можуть передаватися збудники сальмонельозів, кампілобактеріозів, ієрсиніозів, дизентерії, норовірусної та ротавірусної інфекцій, вірусного гепатиту А та інших хвороб, крім того велику питому вагу складають харчові токсикоінфекції – коли у продуктах чи стравах накопичуються токсини різних видів.

Related Post

Де похований заволокин?Де похований заволокин?

Новий Шарап, РосіяГеннадій Дмитрович Заволокін / Місце смертіНовий Шарап – село в Ординському районі Новосибірської області, центр Новошарапського сільського поселення. Вікіпедія Сьогодні вона є не лише православним храмом, а й