Бородінський хліб містить такі цінні речовини, як вітаміни групи А, В, Е та РР, тіамін, магній, калій, фосфор, кальцій, натрій, залізо, незамінні амінокислоти, клітковину, білки та ферменти. Клітковина очищає кишечник, виводячи з організму шлаки та токсини.Apr 7, 2017
У зв'язку з тим, що до складу бородинського хліба входять дріжджі, його не слід їсти тим, хто страждає на такі захворювання шлунково-кишкового тракту як ентероколіт, атрофія слизової оболонки кишечника або просто підвищена кислотність.
житній Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житньою. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він краще засвоюється організмом та благотворно впливає на процес прискорення обміну речовин та засвоєння найцінніших мікроелементів.
Тільки врахуйте, що бородинський хліб не нашкодить вам на дієті, тільки в тому випадку, якщо ви відмовитеся від ідеї робити з нього бутерброд. Тобто ніякої олії, сосисок чи сиру, це підвищить калорійність продукту за 100 грам.