Якщо картопля стала солодкоюУсунути незвичний присмак можна за допомогою спецій, поєднання з кислими або квашеними овочами, або додавання ложки оцту на 1 л води при варінні.
Хоча картопля замерзає при температурі -1,7 °C, бульби, які тривалий час зберігалися в приміщенні при 0 °C, також стають злегка солодкими. Щоб відновити такий смак картоплі, Достатньо 10-14 днів потримати її в затемненому ящику на кухні.
Картоплю необхідно зберігати при низьких температурах, щоб запобігти проростанню і звести до мінімуму поширення хвороб та втрати врожаю. На жаль, зберігання в холоді призводить до того, що крохмаль у бульбі перетворюється на глюкозу та фруктозу. Цей процес називається підсолоджуванням картоплі холодом.