Чи знали ви, як зняти шкіру із замороженої риби? Легко – помістіть рибу на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім без зайвих зусиль зніміть шкіру.
Високу швидкість пересування щуки в воді забезпечує плавникова система, основу якої складають зсунуті до хвоста спинні і анальні плавники, які виконують головну роль під час нападу хижака на жертву. Звичайне місце проживання щуки – розташована біля берега частина водойми, заросла водоростями і прибережною рослинністю.
Забарвлення тіла плямисто-смугасте, світлі смуги проходять вздовж та поперек тіла. Залежно від характеру та ступеня розвитку рослинності прибережної зони щуки можуть мати сірувато-зеленуватий, жовтуватий або сіро-бурий колір, спина темна, черево білувате, з сірими цятками; в деяких озерах зустрічаються сріблясті щуки.
Щуки можуть досягати в довжину понад 1.8 метра, ваги — 35 кг, самиці завжди більші за самців. Щуки живуть до 70-80 років, але бувають і винятки.
Рибу можна легко очистити, якщо замочити її в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Цей спосіб трохи розм'якшить луску і дозволить зняти її акуратно. Таку рибу чистять ножем прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови. Луска залишається у воді і не засмічує кухню.
Не особливо важливо, купили ви чи впіймали щуку, перше, що потрібно буде зробити з нею, вимити і почистити. Відразу потрібно зазначити, що процес цей не самий приємний, оскільки щука дуже слизька за наявності слизу на ній. Слиз ця вимивається складно, не за один раз і не до кінця, тому …