Зміст:
Скільки картоплі на 1 кг пюре?
Картоплю складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою. Води не повинно бути багато, щоб пюре не вийшло рідким. на 1 кг картоплі достатньо 1 літри. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння на сильному вогні, після чого прикручуємо вогонь до мінімуму, каструлю накриваємо кришкою і варимо протягом 35-40 хвилин.
Скільки кг картоплі на людину?
Росіяни на рік з'їдають на 25% більше затвердженої МОЗ норми споживання картоплі у 90 кг на людини. У 2017 році споживання коренеплоду становило 112,6 кг на душу населення.
Коли потрібно солити картоплю пюре?
Картопля для пюре варять у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Дуже важливо не пересолити блюдо, оскільки це не можна виправити. У разі потреби краще досолити пюре до смаку при додаванні молока.
Чому пюре вийшло як клей?
Під час варіння клітини картоплі руйнуються і їх виділяється крохмаль. Від того, скільки крохмалю виділилося, залежатиме консистенція вашого пюре. Якщо ви хочете, щоб воно вийшло м'яким і кремовим, має виділитися достатня кількість крохмалю, але не дуже багато, інакше картопля стане клейким.
Скільки потрібно картоплі на 4 особи?
Одним кілограмом картоплі (приблизно 5-8 бульб) можна нагодувати компанію з 4-5 людина.
Коли солити воду при варінні картоплі?
Якщо покласти сіль у холодну воду разом із картоплеюто сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися. Тому варена очищена картопля потрібна солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода.
Скільки потрібно картоплі на 5 осіб?
Одним кілограмом картоплі (приблизно 5-8 бульб) можна нагодувати компанію з 4-5 осіб.